ΠΑΡΚΟ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ

ΠΑΡΚΟ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ

Το Πάρκο Αρπακτικών Ημερόβιων και Νυκτόβιων πτηνών βρίσκεται στην Αγορά Δράμας σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Στο Πάρκο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε θεαματικές επιδείξεις πτήσης των πουλιών, εκπαιδευμένων από τον εκπαιδευτή και δημιουργό του Πάρκου, κ. Ελευθεριάδη Κων/νο. Θα σας μείνει αξέχαστο το γεγονός να βλέπετε γεράκια να ορμούν στο δόλωμα, να πετούν ψηλά και να κατεβαίνουν με ταχύτητα κατακόρυφα ή κάνοντας ελιγμούς.

Για όσους βέβαια το ενδιαφέρον δεν σταματά στην απλή θέαση αυτών των πτηνών, αλλά διακατέχονται από το μεράκι και την λαχτάρα να αποκτήσουν κάποτε ένα από αυτά, με νόμιμο τρόπο και με πιστοποιητικό προέλευσης από το δασαρχείο Βορείου Ελλάδος εκπαιδευμένο ή μη, αλλά και με δυνατότητα εκπαίδευσης και των ιδίων, μπορούν να επισκεφτούν το χώρο του Εκτροφείου Αρπακτικών του κ. Ελευθεριάδη Κων/νου στα Κύρια Δράμας σε μια ιδιόκτητη έκταση 10 στρεμ.

Στην αίθουσα έκθεσης, υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς σχετικά videos και έκθεση με φωτογραφικό υλικό, (με συμμετοχή του κ. Ελευθεριάδη σε σόου, πτήσεις πουλιών, συναντήσεις του με άλλους γερακάρηδες στη Γερμανία), εξοπλισμό και αξεσουάρ των πουλιών, είδη φτερών και αβγών.

Το Χρυσογέρακο είναι πτηνό της οικογένειας των Ιερακίδων. Το όνομα Χρυσογέρακας προέρχεται από το χαρακτηριστικό χρώμα στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Μήκους 30-60 εκατοστών, με πολύ μακριές και μυτερές φτερούγες με άνοιγμα 60 εώς 120 εκατοστά και μακριά ουρά. Όπως σε όλα σχεδόν τα αρπακτικά το θηλυκό είναι πιο μεγαλόσωμο από το αρσενικό. Το φτέρωμα του ανάλογα με το υποείδος: το χρώμα της ράχης μέχρι την ουρά ποικίλει από σκούρο μπλε έως γκρίζο, το στήθος και η κοιλιά είναι διάστικτο (καφέ) ανοικτό, το τελείωμα της ουράς του είναι λευκό. Χαρακτηριστικό του χρυσογέρακα όπως και σε όλα τα Long Wing ή Υψηλής Πτήσηςαρπακτικά είναι το μαύρο ή πολύ σκούρο χρώμα με τη μορφή γραμμής που καλύπτει τα μάτια εώς και το κάτω μέρος του κεφαλιού. Τα ανήλικα, σκούρο καστανό με ραβδώσεις σε όλο σχεδόν το σώμα. Το βάρος των ενηλίκων είναι 450 εώς 600 γραμμάρια για τα αρσενικά και 600 εώς 800 γραμμάρια για τα θηλυκά.