ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ

ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ

Η Ονειρούπολη στη Δράμα είναι μια γιορτή για όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας, που στήνεται κάθε χρόνο στο χώρο του Δημοτικού Κήπου και της Πλατείας Ελευθερίας της Δράμας. Για παραπάνω από ένα μήνα, τα πάντα, μεταμορφώνονται σε ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό, έτσι όπως θα το είχε ονειρευτεί κι ένα μικρό πιτσιρίκι.

Για 9η συνεχόμενη χρονιά, το διάσημο Χριστουγεννιάτικο χωριό, ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2012 και μέχρι την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2013, θα περιμένει να χαρίσει άπειρα χαμόγελα σε μικρά και μεγάλα παιδιά. Ένα τεράστιο παγοδρόμιο, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τη φάτνη και ένα εντυπωσιακό, πολύχρωμο Καρουζέλ, είναι τα πρώτα που θα συναντήσετε, μπαίνοντας στην Ονειρούπολη. Λίγο πιο κάτω, στο Σπίτι του Άη Βασίλη, ο παχουλός γέροντας περιμένει χαμογελαστός όλους τους μικρούς του φίλους, ενώ στο Ταχυδρομείο, οι μικροί επισκέπτες μπορούν να ταχυδρομήσουν τις επιθυμίες και τις ευχές τους.

Στο Εργαστήριό του Άγιου Βασίλη τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν με την ψυχή τους, φτιάχνοντας ότι βάζει ο νους τους, ενώ το Ηigh-tech Εργαστήριο των ξωτικών, είναι το αγαπημένο στέκι των μεγαλύτερων παιδιών, μιας και ο χώρος είναι γεμάτος με ηλεκτρονικούς υπολογιστές !!

Τι άλλο θα βρείτε στην Ονειρούπολη;

Το Σπίτι της περιβαλλοντικής οργάνωσης Αρκτούρος, το Ατελιέ των Ξωτικών, αλλά και το Σπίτι της Οικοπεριπέτειας, ένας χώρος όπου μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν να κατασκευάζουν πράγματα από ανακυκλώσιμα υλικά, οικολογικά προϊόντα και υλικά της φύσης..

Να μη ξεχνάμε και το παραδοσιακό Σπιτάκι με τα Ζαχαρομαγειρέματα, το πιο λαχταριστό από όλα... Εκεί, τα παιδιά, με τη βοήθεια των γυναικών του χωριού, φτιάχνουν Χριστουγεννιάτικες, παραδοσιακές λιχουδιές, τις οποίες δοκιμάζουν μετά, μιας και το λαχταριστό αποτέλεσμα το γεύονται πρώτα οι παρασκευαστές!!

Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης περιλαμβάνει πολλές μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της. Όλες οι παραπάνω δράσεις είναι δωρεάν και βρίσκονται στον Δημοτικό Κήπο!

Η Ονειρούπολη διαθέτει και 3 τρενάκια !! Το ένα κάνει βόλτες μέσα στη Χριστουγεννιάτικη Νανοπολιτεία, το δεύτερο κάνει τις ζαβολιές του ανάμεσα στα δέντρα του Δημοτικού Κήπου και της Πλατείας Ελευθερίας, ενώ στο τρίτο, επιβάτες κάθε ηλικίας μπορούν να απολαύσουν μια μαγευτική διαδρομή, θαυμάζοντας τα ομορφότερα σημεία της πόλης της Δράμας.

Όσον αφορά τις δράσεις που παρέχει το Χριστουγεννιάτικο χωριό και δεν είναι δωρεάν, αυτές είναι:

  • Tο καρουζέλ
  • το υπερυψωμένο τρενάκι καθώς και τα μικρότερα τρένα
  • το παγοδρόμιο με αληθινό πάγο
  • οι μεγάλες τσουλήθρες
  • το τεράστιο κρεμαστό καράβι

Η Ονειρούπολη ξεκίνησε τη λειτουργία της το Δεκέμβριο του 2004 και μέχρι σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες Χριστουγεννιάτικες γιορτές !!

Μέσα σε αυτή, οι πολίτες της Δράμας, χτίζουν εδώ και 7 χρόνια, μια μεγάλη Παιδική Βιβλιοθήκη, όπου οι επισκέπτες της Ονειρούπολης (μικροί και μεγάλοι) μπορούν να φέρνουν τα παλιά τους βιβλία, τετράδια ή παραμύθια και να τα χαρίζουν στη Βιβλιοθήκη, προσφέροντας έτσι μια μεγάλη βοήθεια σε παιδάκια που την έχουν πραγματικά ανάγκη.

Να μη ξεχάσουμε να αναφερθούμε και στη Χριστουγεννιάτικη αγορά που λειτουργεί μέσα στην Ονειρούπολη, με ξύλινα, στολισμένα σπιτάκια, από όπου μπορείτε να βρείτε τοπικές λιχουδιές, παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα εδέσματα, μέχρι και δωράκια, στολιδάκια, παιχνιδάκια.

Αξίζει να σημειώσουμε και ένα ακόμη σπιτάκι. Το Σπιτάκι του Κέντρου Πληροφοριών!! Εκεί, θα μπορούν να πάνε όλοι οι μικροί επισκέπτες, σε περίπτωση που χαθούν στο Χριστουγεννιάτικο χωριό, για να προμηθευτούν το αυτοκολλητάκι « Ωχ! Χάθηκα...» στο οποίο θα αναγράφουν όνομα, επίθετο και τηλέφωνο.