ΛΟΥΤΡΑ ΘΕΡΜΩΝ

ΛΟΥΤΡΑ ΘΕΡΜΩΝ

Λουτρά Θερμιών

Μετεωρικό Υπέρθερμο-Νa-Ca-ΗCΟ3-Κ-Li-Βr-F-CΟ2.
Μεταλλικό υποτονικό ιαματικό νερό

Θεραπευτικές ενδείξεις:
Ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες, οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, παθήσεις των ουροφόρων οδών του ύπατος και των χοληφόρων οδών.

Ο οικισμός αποτελείται από αυτοσχέδιες παράγκες φτιαγμένες από τους ανθρώπους που επισκέπτονταιτα λουτρά εδώ και 35-40 χρόνια.

Μισές παράγκες κάτω από το δρόμο κοντά στο ρέμα και μισές πάνω από αυτόν περιτριγυρίζουν το εκκλησάκι των Αγιών Θεοδώρων που είναι χτισμένο εκεί. Μόνιμοι κάτοικοι δεν υπάρχουν μιας και το ηλεκτρικό δεν έχει φτάσει εκεί αν και υπάρχουν κολώνες της ΔΕΗ που όμως είναι κατεστραμμένες. Επομένως αυτό που θα πρέπει να φροντίσετε να έχετε σίγουρα μαζί σας είναι πολύ χοντρά ρούχα μιας και το κρύο το βράδυ ειναι αρκετό. Επίσης όποιο είδος φορητής θέρμανσης είναι χρήσιμο για την καλύτερη διαμονή σας σε μια από τις πολλές παράγκες. Τέλος μια λάμπα για να βλέπετε το βράδυ, που το μόνο που φωτίζει είναι τα αστέρια του ουρανού, είναι απαραίτητη.

Η επιλογή της παράγκας που θα μείνετε χρειάζεται ένα έξτρα “τρέξιμο”. θα πρέπει να βρείτε μια που να είναι ανοιχτή και να μπορεί να σας φιλοξενήσει για τις μέρες που θα μείνετε εκεί. Ο κόσμος είναι φιλικός και πρόθυμος να σας βοηθήσει αλλά και να σας μυήσει στη διαδικασία των θερμών λουτρών.

Οι πηγές που έρχονται από τα βάθη των βουνών συγκεντρώνονται σε μικρότερες πηγές και εκεί με λάστιχα φτάνουν σε ειδικά χτισμένες “πισίνες” δύο — τριών ατόμων κλειστές με λαμαρίνες. Το νερό είναι, βάσει δειγματοληψιών που έχουν γίνει, πόσιμο και έχει τη θερμοκρασία των 50-60 βαθμών κελσίου.

Κάποιες από τις πηγές είναι τόσο ζεστές βέβαια που δεν τις αντέχει το σώμα σας. Με την κατάλληλη αναζήτηση βέβαια αλλά και ρωτώντας τους κατοίκους εκεί θα βρείτε αυτή που σας ταιριάζει.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως για τις πρώτες φορές καλό θα ήταν να μην μένετε πολύ ώρα στο νερό αλλά να μπαινοβγαίνετε ώστε να μην έχετε πρόβλημα με την θερμοκρασία. Η κατασκευή λειτουργεί και ως σάουνα βέβαια αφού η ζέστη στο χώρο είναι αρκετή.