ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΔΡΑΜΑΣ

Αερολέσχη Δράμας “ΑΙΟΛΟΣ”

Στην Δράμα ιδρύθηκε η πρώτη «Αερολέσχη Δράμας» το 1986.

Στις 22 Νοεμβρίου 1990 γίνεται η πρώτη πτήση από τον Κορύλοβο.

Στις 3 Απριλίου 1991 ιδρύθηκε η «Ένωση Αιωροπτεριστών Δράμας Αίολος» με πρόεδρο τον Αντώνη Χριστιανόπουλο.

Το 1991 γίνεται συνάντηση με αεραθλητές από Σέρρες, Καβάλα και Θάσο.

Στις 15 Ιουνίου 1991 στην 2η συνάντηση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Αιωροπτερισμού που έγινε στο Νυμφαίο Φλώρινας οι αεραθλητές Χριστιανόπουλος Α. και Σιδηρόπουλος Χ. καταλαμβάνουν την 6η και 7η Θέση στην Β’ κατηγορία.

Μετά από ενέργειες της Ένωσης Αιωροπτεριστών (Κωνσταντινίδης Χρήστος & Ιωαννίδης Ιωάννης) ο Δήμος Δράμας το 1992 κατασκεύασε την πίστα απογείωσης του Κορυλόβου.

Στις 14 Μαΐου 1995 στο Κύπελλο Σερρών στην Β’ κατηγορία καταλαμβάνει την δεύτερη θέση ο Ιωαννίδης Ιωάννης.

Στις 29 Ιουνίου 1996 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αιωροπτερισμού στις Πλαταιές απονέμεται το κύπελλο για την τρίτη πανελλαδική θέση στην Β΄ κατηγορία στον Ιωαννίδη Ιωάννη.

Στις 24 Ιουνίου 1998 αναγνωρίζεται με απόφαση 111/98 η Αερολέσχη Αεραθλημάτων Δράμας με πρόεδρο τον Ιωαννίδη Ιωάννη (Καμπανάς), Αντιπρόεδρος Βούλτσιος Άγγελος (Ολύμπικ), Γραμματέας Αλεξανδρίδης Γιάννης ( Μπορντό).

Στις 2 και έως 5 Ιουλίου 1998 διοργανώνεται στο Νομό Δράμας στην πίστα απογείωσης (Κέδρος) Πετρούσης Πύργων αγώνες κυπέλλου 1998 με την επωνυμία «ΑΙΟΛΕΙΑ 98». Έλαβαν μέρος 16 Αθλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Στις 19 Ιουνίου 1999 διοργανώνεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς ΑΙΟΛΕΙΑ 1999 στον Νομό Δράμας και στην Πίστα απογείωσης (Κέδρος) Πετρούσης Πύργων με διευθυντή αγώνα τον Παλιάτσο Ανέστη. Έλαβαν μέρος 42 Αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αερολέσχη Δράμας “ΑΙΟΛΟΣ”

Στις 9 Φεβρουαρίου 2000 στις 7.00 μμ σε γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Δράμας μετά από πρόσκληση των προέδρων Ιωαννίδη Ιωάννη , Χριστιανόπουλο Αντώνη , Μαβίδη Παναγιώτη των συλλόγων που ασχολούνται με τα αεραθλήματα και με Νομικό Σύμβουλο τον Δομνίδη Βασίλειο, αποφασίσθηκε ομόφωνα η δημιουργία ενός νέου Συλλόγου με την ονομασία «Αερολέσχη Αίολος Δράμας» με Έδρα την Δράμα.

Στην συνέλευση αυτή εκλέχθηκε ομόφωνα ως πρόεδρος της Αερολέσχης Αίολος Δράμας ο Ιωαννίδης Ιωάννης (Καμπανάς).

Τα αεραθλήματα της αερολέσχης :
  • Αερομοντελισμός
  • Αεροπτερισμός
  • Αλεξίπτωτο Πλαγιάς
  • Μηχανοκίνητο Αιωρόπτερο
  • Μηχανοκίνητο Αλεξίπτωτο Πλαγιάς
  • Υπερελαφρά
ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΔΡΑΜΑΣ, Grand Chalet Hotel, Γρανίτης, Δράμα, ξενοδοχεία, Φαλακρό Χιονοδρομικό, Διαμονη